De Winnaars 2018

Publieksprijs
2018

LHC MB1 seizoen 2017-2018

Deze prijs komt tot stand doordat alle voordrachten hun achterban kunnen oproepen tot stemmen. Wat ontzettend leuk is om te zien, is dat ook NIET genomineerden dit jaar fanatiek hun achterban hebben opgeroepen om te stemmen.

Einduitslag:
3 Tess Stroeve
2 Rick Seele
1 LHC MB1

Dit jaar is er iets minder gestemd dan voorgaande jaren, daardoor bleef het in de top 5 wel erg spannend tot het einde en was het ook zeker geen uitgemaakte zaak in de afgelopen weken. Er kon nog veel veranderen.

Tijdens de finale-avond werd op het beamerscherm de namen getoond van de voordrachten die flink stemmen hebben geworven. En door het indrukken van de rode knop is de top 3 onthuld. Dus zie je jouw naam of jullie naam in onderstaande rij staan, dan stond die naam ook op het scherm bij de finale-avond. Dan heb je het heel goed gedaan en je achterban opgeroepen. Helaas sta je dan (net) niet in de top 3.

We vermelden hier de top 10 uit de Publieksprijzen op alfabetische volgorde:

Bart Veeze
Floor Maten
Jade Brummelman
LHC MB1 seizoen 2017-2018
Noa Koeleman
Rick Seele
Siebe Wijma
SP. Lochem JO15-4
Team Openbare Dalton School de Branink
Tess Stroeve
Sportfoto
2018

Arjan Gotink

Allereerst erg bedankt voor het inzenden van deze prachtige foto’s. Elk jaar weer een genot om naar te kijken. De fotovakjury had dit jaar alle drie dezelfde top 3 met foto’s. Wat maakte dat de jury het ontzettend snel eens was met elkaar. En ja dan de winnaar. Diegenen die hier op het podium staan zullen het al weten. Toch gaan we er nog even kort iets over zeggen. Deze foto sprong eruit door de scherpe contrasten en kleuren. Wellicht goed bewerkt? Maar ook een hele dynamische foto waar veel gebeurd. Kwalitatief een goede foto met veel zichtbare details. Op de foto staat Jordy Wilken met zijn paard Amarrillo. De winnende foto is gemaakt door… Arjan Gotink!

Sportploeg
2018

Heren 1 team van SC Gorssel afdeling Volleybal!

Bij de sportploegen zien we altijd weer de mooie breedtesporten terugkomen. Ook dit jaar is volleybal en hockey vertegenwoordigd. Mooi om te zien dat deze sporten nog zo leven in onze gemeente Lochem en in meerdere kernen vertegenwoordigd zijn en blijven.  In Gorssel speelt een mooi team mannen mee in de tweede klasse. Een team dat stiekem nog best fanatiek met elkaar speelt, maar ook houdt van de onderlinge gezelligheid, hebben we ons laten vertellen.

En zo zien we ook dat bij VV Forza 3 de dames een mooie prestatie hebben neergezet na een samenvoeging van twee verenigingen. Echt een prachtig voorbeeld van hoe samenwerking tot succes kan leiden. Deze dames zetten zich daarnaast ook veel in voor de club zelf, Chapoo ladies! De jury hoopt dat jullie vooral zo blijven doorgaan.
Als laatste staat hier een heel speciaal team van de Lochemse Hockey Club. Vorige jaar stonden jullie hier ook omdat jullie het zo goed deden en nu staan jullie hier omdat jullie als team kampioen zijn geworden in de competitie en daarnaast 2e zijn geworden op de Nationale Special Olympics in ons eigen land. Heel mooi om te zien dat jullie het zo goed blijven doen elk jaar weer en wederom een topprestatie met jullie team hebben geleverd!  Uiteindelijk moest de jury een keuze maken uit deze drie teams en heeft de jury gestemd en dat heeft gemaakt dat de winnaar van de titel Sportploeg van het jaar 2018 gaat naar… het Heren 1 team van SC Gorssel afdeling Volleybal! N.B. De jury wil als tip meegeven dat wellicht volgend jaar het hockeyteam voor de Stimuleringsprijs in aanmerking kan komen. Dat lijkt de jury een heel goed idee.

Sportman
2018

Rick Seele

Tijdens het juryberaad was dit een spannende categorie. Bij het juryberaad vlogen hier echt de argumenten over en weer over de tafel. De genomineerde sportmannen en de sporten zijn uitvoerig door de jury met elkaar besproken. Hier staan drie mannen uit drie totaal verschillende sporten, namelijk paardensport – dressuur, survivalrun en veldrijden. De jury was dan ook van mening dat hier echt drie sportmannen staan die terecht genomineerd zijn! De keuze was dan ook niet gemakkelijk. Daarom heeft de jury meerdere factoren afgewogen, waaronder de weg die de mannen hebben afgelegd om tot de prestatie waarvoor ze zijn genomineerd te komen.

Ook hebben zij gekeken naar hoe de concurrentie in de sport is en hoe de wedstrijden verlopen. De jury hoop heel erg (en is er ook wel van overtuigd) dat hier drie sportmannen staan die we in de toekomst weer gaan tegenkomen hier op het podium. Bart wat jij doet is ongelooflijk knap: met verschillende jonge paarden op zulk hoog niveau rijden. Je hebt daar zelfs je werk van gemaakt. Ruben, jij bent zo fanatiek en staat nu al een paar jaar aan de top in de Survivalrun en wint bijna alles wat er te winnen valt. En dan Rick. Hij staat in een groot deelnemersveld en het is hem gelukt om in een paar jaar tijd een nieuwe sport onder de knie te krijgen. Dat zegt iets over jouw doorzettingsvermogen. De titel van SportMan van het jaar 2018 gaat naar… RICK SEELE!

Sportvrouw
2018

Floor Maten

Er staan drie ontzettend fanatieke Sportvrouwen op het podium, tenminste dat is de indruk van de jury. Alle drie de vrouwen hebben een passie voor hun sport en zijn naast hun werk en/of studie vele uren aan het trainen. Dat is echt mooi om te zien.
Esther in de paardensport, vooral de eventing ligt je erg goed met jouw paard. Romy jij hebt een hele mooie comeback gemaakt na een flinke blessure in de top van het Volleybal in Nederland. En Floor wat jij doet tussen al die mannen op de motor is bijzonder door het uitrijden van de Marokko Dessert Race.

Uiteindelijk is de jury, wellicht verrassend, in deze categorie tot een unanieme keuze gekomen. Alle drie waren het zeer zeker hele mooie prestaties, maar één prestatie sprong er bij de jury toch uit vanwege de uniekheid van de prestatie. Iets wat we in onze gemeente wellicht nog niet zo vaak gezien hebben. Maar wat zij als vrouw doet in haar sport is toch echt heel bijzonder. We houden u niet langer in spanning: de winnares van de titel SportVrouw van het jaar 2018 is… FLOOR MATEN!

Sportvrijwilliger
2018

Dick Lammertink

Zoals elk jaar wordt deze prijs in eerste instantie bepaald door de stemming. Het zijn onder andere de Lochemse burgers, sportbestuurders en sporters die daarvoor hun stem uitbrengen.  Daarnaast kijkt de jury ook altijd mee met de stemming. Dit jaar waren er weer drie zeer mooie voordrachten in de categorie Sportvrijwilligers. We zijn trots op deze vrijwilligers en hun verenigingen zijn dat nog veel meer. Dat blijkt ook wel uit de prachtige filmpjes. Echter is er één man die er bij deze drie mannen tussenuit sprong en opviel. Hij doet zo ontzettend veel voor de vereniging, net als de andere twee heren overigens hoor! Hij ademt de vereniging bijna werd er zelfs door iemand gezegd. Hij heeft zoveel historische kennis van zijn club en ‘Wie kent hem niet?’ kregen we zelfs al als vraag. En als laatste, en daarmee verklappen we al een beetje de uitkomst: hij heeft een prachtige tentoonstelling weten te bewerkstelligen over het jubileum van zijn vereniging. Bij deze maken we bekend dat; De winnaar van de titel Sportvrijwilliger 2018 uit de Gemeente Lochem is: Dick Lammertink.

Jeugdsportploeg
2018

RGV 3-3

In deze categorie is het elk jaar weer een feest om te zien hoeveel jeugdteams kampioen zijn geworden in het afgelopen jaar en door hun vereniging, ouders of trainers worden voorgedragen voor JeugdSportploeg van het jaar. De breedtesport in onze gemeente Lochem komt hier goed tot zijn recht. Een bijzondere prestatie is de voordracht van meiden die trampolinespringen. In de Gemeente Lochem is er geen vereniging waar deze dames hun sport kunnen beoefenen. Daarvoor rijden zij naar Ruurlo. De volleybal jongens en meiden van VIOS spelen al een aantal seizoenen succesvol met elkaar en hebben samen een mooie route afgelegd.

Dit is het laatste jaar in deze formatie. De hockeymeiden hebben naast een mooie prestatie ook laten zien dat zij samen veel plezier hebben in de sport wat ook erg belangrijk is. Uiteindelijk heeft de jury gekozen. En in deze categorie zijn ze gekomen tot een unanieme keuze.
De serieuze trainingshouding van dit team is juryleden opgevallen. Daarnaast is de aansprekende prestatie op landelijk niveau, in een wellicht wat kleinere sport, een doorslaggevende factor geweest in de keuze van de jury.
De winnaar van de titel JeugdSportploeg van het jaar 2018… RGV Ruurlo met de meiden van het trampolinespringen!

Sporttalent
2018

Tess Stroeve

Elk jaar is de jury weer verbaasd en trots dat er zoveel jong Sporttalent is in de mooie gemeente Lochem. En van al dat Sporttalent staan hier nu de drie toppers op het podium. Ceddric die uitblinkt in zijn teamsport hockey, Tess die een enorme groei doormaakt in het tafeltennis en Jade die een ontzettend knappe prestatie in het turnen heeft neergezet. Het was niet makkelijk voor de jury om tot een keuze te komen voor een winnaar of winnares. Daar ging wel even een discussie aan vooraf. De jury wil benadrukken dat alle drie prestaties knappe resultaten zijn! De jury probeert zich in alle categorieën te verdiepen, in alle sporten. Doorslaggevend in deze categorie, in de keuze van de jury, is de unieke prestatie en de vele rondes die afgelegd zijn om tot dit resultaat te komen.
De winnaar van de titel Sporttalent van het jaar 2018 is…. TESS STROEVE!

Stimuleringsprijs
2018

Pasmanmanège

Vorig jaar hebben we voor het eerste deze prijs uitgereikt. Omdat deze prijs zo goed is ontvangen hebben we besloten deze prijs dit jaar weer uit te reiken. Juist omdat we ook aandacht willen blijven besteden aan het aangepaste sporten in onze eigen Gemeente Lochem. De werkgroep heeft deze prijs zelf vorig jaar in het leven geroepen. Zij hebben vooral gekeken naar initiatieven en verenigingen die iets bijzonders doen of zich al jaren lang in zetten voor het ‘aangepaste sporten’ in onze eigen Gemeente Lochem. We vinden het belangrijk dat hier aandacht voor is en ook blijft in de gemeente Lochem. Daarom deze stimuleringsprijs!

Er is dit jaar gekozen om de Stimuleringsprijs uit te reiken aan ‘De Pasmanmanège uit Eefde’

De Pasmanmanège uit Eefde is een manege die wekelijks voor ongeveer 200 ruiters met en zonder een beperking lessen verzorgd. Zij hebben alle voorzieningen en aanpassingen speciaal voor het aangepaste sporten. Daardoor is het contact met het paard voor iedereen mogelijk.
Binnen de Pasmanmanège is er een unieke combinatie van valide ruiters die meehelpen met de ruiters met een beperking, zo helpen zij elkaar naast en op het paard. Dit zorgt voor zeer mooie ervaringen en zorgt voor integratie door het delen van een gezamenlijke passie. Zelfs in de lessen is deze combinatie ook het ingrediënt voor gezelligheid. Er wordt vanuit de Pasmanmanège zowel binnen als ook buiten langs de prachtige IJssel te rijden. Zelfs met een aangepaste koets trekken ze er regelmatig op uit. Kortom, een super fijne en veilige plaats waar ruiters, met en zonder beperking elkaar ontmoeten en samen genieten van hun sport

Reacties zijn gesloten.