Lochemse Hockeyclub jong dames 1

LOCHEM – Als een speer zijn de dames onder 25 van de Lochemse Hockey Club naar de top van de regionale hockeycompetitie gestegen. Bijna ongeslagen spelen ze nu in de 1e klasse, zijn ze 3e geworden op het NK zaalhockey en koersen ze af op het NK veldhockey later dit jaar. Uit handen van Tom Kleissen en Lotte Nijhof van de Werkgroep Lochemse Sportprestatie hebben de speelsters en coaches de Lochemse Sportpenning ontvangen.

Door Mariëlle Frielinck – Berkelbode

Het kampioensteam met hun coaches. Foto: Mariëlle Frielinck

Vorig jaar zijn coach Patrick Assink en teammanager Marieke Rietman-Bronsvoort gestart met het team, dit seizoen aangevuld met trainer Martin Rietman. Vooraf hadden ze een duidelijk beeld over hoe zij een sterk team neer wilden zetten. Patrick legt uit: “We zijn heel schools gestart met een lijst met regels waar iedereen aan moet voldoen. Ik vind dat als je gaat sporten je een bepaald doel voor ogen hebt; je wilt fit en sterk worden en blijven, dat is de basis. Bij een teamsport kies je ervoor om die doelen samen te bereiken. Gooi je er met de pet naar, benadeel je niet alleen jezelf, maar ook je team. Spelen in het team brengt verantwoordelijkheid met zich mee.”

“We hebben vanaf dag 1 aangegeven dat we geen gedoe willen. Frustraties worden niet onderling, maar openlijk in het team uitgesproken. Het zijn vaak kleine dingen, zo was iemand een keer te laat voor een wedstrijd. Ik heb toen duidelijk aangegeven dat we de frustraties tijdens de wedstrijd aan de kant zetten, omdat het niks veranderd aan de situatie. Maar achteraf gaan we eerst met zijn allen de dug-out in om diegene die te laat was ter verantwoording te roepen. In het begin was dit best even wennen, maar het heeft langzaamaan geleid tot een heel leuk, hecht team. Ook als er nieuwe meiden bijkomen, worden ze direct in de groep opgenomen en gaan ze mee in de positieve flow.”

Aanvoerster Alysha Haytink kan dit beamen: “We zijn gestart met een mix van gemotiveerde speelsters van verschillende niveaus en dat gaf een goede basis om op voort te bouwen. Er werd gezegd probeer bij elke training te zijn en meld je alleen af als het echt niet anders kan, omdat het fijn voor je team is als je er bent. Elke wedstrijd is weer spannend op het hoogste niveau. Als er verstoringen zijn voor een wedstrijd, zoals een iemand die te laat is of iets met een scheidsrechter, komen we moeilijk op gang. Gelukkig slaan we ons er uiteindelijk altijd doorheen en winnen vaak. Dat is dan weer die teamspirit en drive die we hebben.”

Een probleem waar ook andere sportclubs mee kampen is het verloop van leden. Mensen kiezen vaker voor individuele sporten, maar ook jongeren die gaan studeren stoppen meestal wegens tijdgebrek. Marieke Rietman-Bronsvoort: “Dat is altijd jammer, maar er zijn gelukkig ook mensen die terugkomen. Zo was er tijdens het NK een oud-speelster die weer helemaal enthousiast werd en nu ondanks haar drukke studie weer mee wil gaan doen. We willen oud-leden verbonden houden, ook al trainen ze alleen zonder wedstrijden te spelen. Het teamgebeuren maakt het leuk, trekt mensen aan en houdt ze bij de club. We willen een open vereniging zijn, waar iedereen welkom is.”

Aanvullend bericht namens DO25-1 en het begeleidingsteam van de Lochemse Hockeyclub
Het bericht wat ons afgelopen week bereikte rondom de ziekte van Famke de Haan zet alles in perspectief. Famke is keepster bij de MO16-2. Met bewondering volgen we haar actie ten behoeve van het Prinses Maxima-fonds, waarbij ze aan andere kinderen en hun families denkt. In onze ogen ben je dan een echte kanjer! We willen daarom graag de sportpenning opdragen aan Famke en haar familie.

Lochemse Sportprestaties 2023
In de gemeente Lochem zijn heel wat sportclubs en -verenigingen voor jong en oud. Sommige groot andere met slechts een paar leden. Wat veel mensen niet weten is dat er in de gemeente ook vele kampioenen zijn. Regionaal, landelijk en zelfs wereldkampioenen! De Sportraad Lochem wil in samenwerking met Welzijn Lochem de sporter in het zonnetje zetten en heeft daarvoor een speciale prijs in het leven geroepen. De komende weken reiken vooraanstaande Lochemers de penning voor de Lochemse Sportprestatie 2023 uit aan bijzondere sporters.

Reacties zijn gesloten.