Juryleden

Jolanda Hofland
Jurylid

Mijn naam is Jolanda Hofland, ik ben 47 jaar en geboren en getogen in Lochem.
Als moeder van een topsporter (Emine Ernst (15), Sportvrouw 2017/2018) en een voetballer (Fabian (13)) breng ik veel tijd door in sportzalen en langs het voetbalveld. Vroeger was ik zelf ook een fanatiek sportster. Een tafeltennisster, net als mijn man en dochter. En nog steeds doet het eerste damesteam van LTTC de Toekomst af en toe een beroep op me. Ik weet wat je ervoor moet doen en laten om de beste te worden. En weet dat het in sport niet alleen maar om winnen gaat, maar vooral om veerkracht. Of zoals Rocky zegt: It’s not about how hard you can hit, it’s about how hard you can get hit and keep moving forward. De sportverkiezingen vind ik een prachtig evenement om sport te vieren en de prestaties van onze plaatselijke sporters in het zonnetje te zetten.

Frank Wielaard
Jurylid

Ik ben inmiddels 20 jaar actief als voetbalcommentator bij de NOS. Maar de liefde voor sport is veel breder. Alle balsporten zijn wat mij betreft leuk. Om te doen, en om te kijken. Zelf kom ik uit een korfbalfamilie. In die sport ben ik opgegroeid en heb zelfs twee NK’s mogen spelen. Voetballen heb ik in mijn jeugd, in het westen, alleen op straat gedaan. Maar dan wel in competitieverband. Straat tegen straat, flat tegen flat, wijk tegen wijk. Iedere dag was ik buiten aan het sporten. In Lochem ben ik later in de competitie gaan zaalvoetballen. Inmiddels maak ik de lokale tennisbaan onveilig.

Mijn vrouw, twee dochters, en ik wonen sinds 2008 in Lochem. Ik heb al eens de prijs Sportman van het jaar mogen uitreiken tijdens de Sportverkiezingen. Onze jongste dochter won met haar hockeyploeg de allereerste verkiezing van Sportfoto van het jaar. De oudste won met haar voetbalteam in 2017 Jeugdsportploeg van het jaar. We hebben dus al wat voetsporen staan in de sportverkiezingen.

Aziz Maskoul
Jurylid

Ik ben Aziz Maskoul. Ik ben mede-eigenaar van Way to Fit. Bij Way to Fit verzorg ik de kickboks trainingen, spinning lessen en ben ik personal trainer, daarnaast ben ik gymdocent op een voortgezet onderwijs in Deventer.

Als jurylid van de sportverkiezing van Lochem vind ik niet alleen de prestaties van de sporters belangrijk, maar ook wat heb je betekend voor de de sport in Lochem.

Jitse Bos
Jurylid

k ben werkzaam als journalist bij NOS Studio Sport. Ik heb bijna driekwart van mijn leven in Gorssel gewoond. Ik verdedigde als linksbuiten de clubkleuren van de plaatselijke voetbalvereniging, maar al tijdens mijn middelbareschooltijd bleek dat ik meer talent in de pen had dan op het veld. De studie aan de School van Journalistiek bracht het balletje aan het rollen bij Dagblad de Stentor. De sportvelden van de gemeente Lochem ging ik af voor een bijdrage in de maandageditie van de krant. Via het Antilliaans Dagblad, NUsport en schaatsen.nl, kwam ik in 2013 bij de NOS terecht. In de zomer van 2016 was ik in Rio de Janeiro voor de Olympische Spelen. Sinds 2010 ben ik woonachtig in Amsterdam, maar ik volg de sport in mijn oude gemeente nog altijd op de voet.

IJdo Kleinlugtenbelt
Jurylid

Sinds 2015 ben ik werkzaam als orthopedisch chirurg in het Deventer ziekenhuis. Om die reden zijn ben ik dat jaar samen met mijn vrouw en 2 kinderen naar deze regio (Gorssel) verhuisd. Van jongs af aan ben ik op sportief vlak altijd erg actief geweest. In mijn jongere jaren met name op het voetbalveld, de judomat, de tennisbaan en de mountainbike. Uiteindelijk ben ik gevallen voor de roeisport. Hier ben ik tussen 2001 en 2004 meerdere malen nationaal kampioen geworden en heb deelgenomen aan de wereldkampioenschappen in onder andere de Holland 8. Na mijn roeicarrière ben ik actief geweest als coach en oprichter van het talentencentrum Zuid-Holland waaruit meerdere Olympische roeiers zijn voortgekomen en dat in Rio zelfs tot Olympisch goud heeft geleid.

Mandy van der Weijden-van Rooden
Jurylid

Jurylid van de sportverkiezingen van de gemeente Lochem dat ervaar ik als een eer en een verantwoordelijkheid. Sport heeft in mijn hele leven een centrale rol gespeeld . Als handbalster, zwemster, zeilster en triatlete heb ik mijn eigen actieve sportleven doorgebracht van recreatief tot fanatiek wedstrijd niveau. Ook in mijn loopbaan heeft sport altijd een centrale rol gespeeld. Als coach van internationale wedstrijdzwemmers, jeugdbondscoach wedstrijdzwemmen en in mijn huidige baan als Hogeschooldocent Sportmanagement. Het contact met de wedstrijdsporter van recreatief tot top niveau heb ik nog steeds in mijn trainingsadvies bedrijf waarin ik sporter mag testen en adviseren. Vanuit al deze ervaringen en opgedane kennis hoop ik een deskundige bijdrage te kunnen leveren aan de jury.

Bert Groot Wesseldijk
Jurylid

Bert Groot Wesseldijk is wethouder in de gemeente Lochem met onder meer sport en accommodaties in zijn portefeuille.
Wethouder Bert Groot Wesseldijk is geboren op de boerderij van zijn ouders op de Armhoede. Hij is nooit meer weggegaan uit Lochem. Bert Groot Wesseldijk; "Nu woon ik wederom in het buitengebied van onze prachtige gemeente. Ook mijn vrouw en twee kinderen zijn echte Lochemers. Ik mag graag door de bossen en velden van onze gemeente fietsen op mijn mountainbike. Ik volleybal recreatief bij Avanti en als er nog tijd over is klus ik in en om het huis."

Annalies Harenberg

Reacties zijn gesloten.