Mijn naam is Jolanda Hofland, ik ben 52 jaar, geboren en getogen in Lochem. Als moeder van topsporter Emine Ernst (20), tweevoudig Nederlands tafeltenniskampioen bij de dames in 2022 en 2023 en Sportvrouw 2017/2018 breng ik veel tijd door in sportzalen. Emine speelt op dit moment in de Duitse Bundesliga op het op één na hoogste niveau en ze doet regelmatig mee aan internationale toernooien in Europa.
Vroeger was ik zelf ook een fanatieke tafeltennisster. Ook mijn man speelt dit fascinerende spelletje. Samen geven we twee keer in de week training aan de jeugd van LTTC de Toekomst en zetten we ons op vrijdagochtend in voor de Old Stars-groep.
Ik weet wat je moet doen en laten om de beste te worden. En ik weet dat sport niet alleen om winnen gaat, maar vooral om veerkracht. Of zoals Rocky zegt: ‘It’s not about how hard you can hit, it’s about how hard you can get hit and keep moving forward.’ De Lochemse Sportprestaties vind ik een prachtig evenement om de sport te vieren en de prestaties van onze plaatselijke sporters in het zonnetje te zetten.
Ik ben Aziz Maskoul. De meeste kennen mij vanuit de sport. Ik ben inmiddels directeur op basisschool De Zonnebloem in Deventer.
Als jurylid van de Lochemse Sportprestaties van Lochem vind ik niet alleen de prestaties belangrijk, maar ook wat je voor de sport hebt betekend en wat de impact van jouw prestatie was. Heb jij jouw sport en stad op de kaart gezet?
Daarnaast hecht ik veel waarde aan breedtesport. Breedtesport is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van onze gemeenschap. Het biedt niet alleen fysieke voordelen, zoals een betere conditie en minder kans op ziektes, maar draagt ook bij aan sociale cohesie. Door breedtesport komen mensen van verschillende achtergronden samen, wat bijdraagt aan inclusiviteit en wederzijds respect.
Breedtesport speelt ook een cruciale rol in de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. Het leert hen discipline, doorzettingsvermogen en teamwork. Deze waarden zijn niet alleen nuttig binnen de sport, maar ook in het dagelijks leven en in hun toekomstige carrière.
Tot slot is het belangrijk om aandacht te besteden aan de toegankelijkheid van sport. Iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, fysieke mogelijkheden of socio-economische status, moet de kans krijgen om te sporten en te genieten van de voordelen die het biedt. Als gemeenschap hebben we de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat sport toegankelijk en betaalbaar is voor iedereen.
Jurylid van de sportverkiezingen van de gemeente Lochem dat ervaar ik als een eer en een verantwoordelijkheid. Sport heeft in mijn hele leven een centrale rol gespeeld . Als handbalster, zwemster, zeilster en triatlete heb ik mijn eigen actieve sportleven doorgebracht van recreatief tot fanatiek wedstrijd niveau. Ook in mijn loopbaan heeft sport altijd een centrale rol gespeeld. Als coach van internationale wedstrijdzwemmers, jeugdbondscoach wedstrijdzwemmen en in mijn huidige baan als Hogeschooldocent Sportmanagement. Het contact met de wedstrijdsporter van recreatief tot top niveau heb ik nog steeds in mijn trainingsadvies bedrijf waarin ik sporter mag testen en adviseren. Vanuit al deze ervaringen en opgedane kennis hoop ik een deskundige bijdrage te kunnen leveren aan de jury.
Mijn naam is Marjolijn Pezy, 34 jaar en woonachtig in Lochem met mijn gezin. Nu bijna 5 jaar werkzaam bij Welzijn in Lochem in verschillende functies. Vanuit mijn project aangepast sporten (Uniek Sporten Lochem) ben ik betrokken bij de Lochemse Sportprestaties. Als buurtsportcoach aangepast sporten voorzie ik mensen met een beperking van passend sportadvies en ondersteun ik sportaanbieders in het aanbieden van aangepast sportaanbod. Daarnaast organiseer ik jaarlijks een sportdag voor deze doelgroep en denk ik graag mee als er mooie initiatieven zijn rondom aangepast sporten! Ook aangepaste sporters met een mooie sportprestatie verdienen het om even in het zonnetje gezet te worden!